以文本方式查看主题

- “迎风飞翔”论坛 (https://flywithwind.org/forum/cgi-bin/leobbs.cgi)
-- Fire Bomber 录音室 (https://flywithwind.org/forum/cgi-bin/forums.cgi?forum=6)
--- LIGHT THE LIGHT 粤语版歌词 (https://flywithwind.org/forum/cgi-bin/topic.cgi?forum=6&topic=105)

-- 作者: 触动心的弦
-- 发布时间: 2004/05/01 00:39pm

[Hidden Post: Rating 0]

(您没有权限看这个帖子,您的威望至少需要 0

-- 发布时间: 2004/05/01 01:35pm

大家帮忙顶顶啦~~~~给点意见啦~~5555555

-- 作者: chris
-- 发布时间: 2004/05/01 01:40pm

意見:
意景幾好......
不過成日都會有"走音"同埋似普通話.

-- 作者: 火月
-- 发布时间: 2004/05/01 04:29pm

厄.......8错8错~~~~
不过俺觉得用普通话来唱会顺一点.....

-- 作者: zerodream
-- 发布时间: 2004/05/01 10:17pm

努力呀~~~~~~~~~~BOMBER~~~~~~~~~~

-- 发布时间: 2004/05/02 01:49am

恩~~~~可能有些地方有些字大家CATCH唔到个FEEL~所以会几怪下~ :)
因为D歌词每个字噶发音唔系对翻日文版噶每个字噶发音的~
大家以前听得多原版,对日版音感太好,好容易会跟翻原版甘唱~所以…………
最好稳人教我写五线谱~~~~甘样可能好少少~~:)

-- 发布时间: 2004/05/02 10:05am

FB的網有五線譜的~
可以參考一下~

-- 发布时间: 2004/05/02 10:31am

我连5线谱都唔识睇………………

-- 发布时间: 2004/05/03 00:58am

找樣樂器學一下吧....^^

-- 发布时间: 2004/05/03 01:33pm

NO NO我玩吉他噶~~~不过我唔用五线谱噶

-- 发布时间: 2004/05/04 10:03am

哦~
其實五線譜係樂理裏面好重要既部份~
得閒可以學下~

-- 作者: 世代巴刹那
-- 发布时间: 2004/05/04 01:34pm

(小学)
数格仔~~~
逐个逐个数~~~~~
下家一线,bbbb####………………

-- 作者: 緋村劍心
-- 发布时间: 2004/05/23 00:54pm

都算好好的啦
好多人都唔識的

-- 发布时间: 2004/05/25 09:25am

[quote][b]下面引用由[u]世代巴刹那[/u]在 [i]2004/05/03 09:34pm[/i] 发表的内容:[/b]
(小学)
数格仔~~~
逐个逐个数~~~~~
下家一线,bbbb####………………
[/quote]
呵呵~~~~~依家除左较少用噶符号其他都识睇~~~~~~
仲有想问下大家噶~~~点样可以将文字加到图片上面呢?

© 中文版权所有: 迎风飞翔  版本: LeoBBS X Build060331